Donald Crowhursts tragiske jordomseiling

1. kapittel

 
Crowhurst kort tid før avreise
 
[Crowhurst: Jeg drar fordi jeg aldri ville fått fred om jeg lot være!]
 

Hvem var Donald Crowhurst?

Donald Crowhurst ble født i India i 1932. Hans foreldre var fra England; faren var litt alkoholisert, men hadde en ledende stilling ved jernbanen. Moren var lærerinne. De var relativt velstående. I 1947 flyttet de hjem til England, og da også til arbeidsledighet og fattigdom.

Donald Crowhurst hadde en rekke usedvanlige egenskaper. Noe av det mest fremtredende var at han var så modig. Dette var tydelig helt fra han var barn, og senere blant annet da han ble pilot i Royal Air Force. Tilsynelatende kunne ikke noe skremme ham: Han hadde ingen redsel for fysiske utfordringer, autoriteter, eller store oppgaver. Hvis det var noen begrensning for hva han kunne utrette, så innså han det i hvert fall ikke selv. Han var jo også usedvanlig intelligent og veltalende, og elsket å være midtpunkt i enhver forsamling. Men ikke bare kunne han tenke teoretisk, det var heller ikke den ting han ikke kunne reparere eller bygge om. Han var kanskje ikke et geni, men utvilsomt meget begavet. Han var lykkelig gift med Clare, og de fikk etter hvert fire barn.

Det han ikke kunne, var å holde på en jobb, og å styre sitt pengeforbruk. Han trengte alltid nye oppgaver, og når han i løpet av kort tid hadde lært seg en jobb, ble han fort lei. Dette førte til slutt at han startet for seg selv med firmaet Electron Utilisation. Produktet var Navicator, en  radiopeiler til bruk ved navigasjon. Dette gikk veldig bra en god stund: Crowhurst solgte nok til å ansette seks personer i produksjonen, og var i ferd med å bli en rik mann. Men så sviktet også dette, og konkursen truet. Da gjorde Crowhurst det han alltid gjorde når noe var i ferd med å mislykkes: Han fant på unnskyldninger for hvordan det gikk som det gikk. Det var alltid de andres feil. Deretter gikk han i gang med nye og enda større utfordringer.

Nå bestemte han seg for å bli den første som seilte rundt jorden uten stopp underveis. Han hadde ikke båt, men visste råd: Han henvendte seg til en mengde ulike sponsorer, samt til Sir Francis Chichester for å få kjøpt hans "Gypsy Moth IV". Dette var den båten Chichester nettopp hadde seilt rundt jorden. Chichester var svært lunken til ideen, og mente dessuten at båten på ingen måte var egnet til oppgaven. Trass i at Crowhurst brukte sine ualminnelige overtalelsesevner, ble det ikke noe av dette båtkjøpet.

Imens begynte deltakerne å melde seg på i den forestående regattaen: Bill Leslie King, en tidligere ubåtoffiser og erfaren sjømann med sterke sponsorer i ryggen. Robin Knox-Johnson, en 28 år gammel offiser fra den britiske handelsflåten. Bernard Moitessier, en sagnomsust franskmann med enorm erfaring som seiler og innehaver av rekorden for den lengste soloseilas foretatt til da. Clay Blyth, berømt for å ha krysset Atlanteren på 92 døgn - i en robåt! En annen av de påmeldte rodde sammen med Blyth på denne turen: John Ridgway, en elitesoldat og profesjonell eventyrer av aller tøffeste slag.

Crowhurst var uten båt og uten penger. Og selv om han selvsagt kunne seile, så hadde han ikke tilnærmelsesvis samme erfaring som konkurrentene. Det forhindret ham ikke fra å melde seg som siste deltaker i tidenes mest krevende race.

 
 

Annet kapittel:
En revolusjonerende båtdesign
 
Forord
Forside
 
 
Tekst, design og copyright:
Frode Fanebust
fanebust@saltyseas.com
 
Jeg setter stor pris på din tilbakemelding!
 
Besøk også:
Bøker & Båter (her får du kjøpt boka om Crowhurst!)
Saltyseas.com Norge (Det meste innen båtliv.)