27. juni - 2. juli 2001

I solskinn og kuling på retur fra Shetland (foto: Lars Grepstad)

Det er med stolthet og stor entusiasme at Salty Seas Yacht Charter AS har tatt ansvaret som hovedsponsor for den tradisjonsrike Shetlandsregattaen også for år 2001, som vi var det for det meget vellykkede arrangementet i 2000.

Dette er Norges klart lengste regatta, og en av få som går over åpent hav - nå for 15. gang! Arrangør av regattaen er nå som tidligere Hordaland Seilkrets. På deres nettsted finner du de offisielle Web-sidene for regattaen, med mer detaljert informasjon om historikk, reglene det seiles etter, og mye mer. Andre viktige samarbeidspartnere er TV2, som vil gi regattaen god dekning både på TV og Internett, samt Racal, som sørger for elektroniske "tracking" av båtene når de seiler over Nordsjøen. Dette vil hyppig bli oppdatert og lagt ut på nettet, slik at publikum kan følge racet nesten minutt for minutt.

200 mil med åpent hav...

Nåja, nautiske mil skal det være. Men uansett en anseelig distanse som gir tid og rom for spenning og utfordringer. Alt etter hva båt og mannskap er gode for (og hva værgudene gir oss å arbeide med) tar overfarten fra under ett døgn til nærmere to. Hver vei. Men mellom disse strekkene er det sightseeing og festligheter på Shetland, så det sosiale er på ingen måte glemt!

Nytt av året er også at regattaen blir det i tre klasser: Racing for de som ønsker å konkurrere, Cruising for de som ønsker seg en sikker og sosial tur over Nordsjøen, og Mini Transat for råtassene som vil kvalifisere seg til jorden-rundt regattaer.

"And the winner is..."

To heldige vinnere får gratis seilferie og regatta!

Det er morsomt å delta (vi lover!). Men gjevere er det å komme hjem med trofé som bevis på heder og ære. Gjevest er å vinne, og for den som gjør det...

Men vent nå litt! La oss først i en innskutt bisetning nevne at Salty Seas Yacht Charter AS på få år har blitt blant de ledende på seilferie i utlandet, i tillegg til at vi er behjelpelig med regattadeltakelse i sydensol, incentivturer for bedrifter m.m. Dette gjør vi i stor grad ved hjelp av to samarbeidspartnere, Stardust Marine og Vernicos Yachts. Dette er henholdsvis verdens tredje største charterselskap, og det klart største charterselskapet i Hellas. Vi er deres representanter i Norge.

Som for Salty Seas Shetland Race 2000 regner vi derfor med også i 2001 å sette følgende ekstrapremier til vinnerne overall (på korrigert tid)

Men...hvorfor?

Ja, hvorfor har vi gått inn som hovedsponsor for Salty Seas Shetland Race 2001? Men til slutt et lite hjertesukk: Det finnes flere tusen flotte havseilere i Norge som aldri ser annet enn en liten fjordarm.

Vis dem havet! Gi dem sjel, og du vil selv vokse med opplevelsen!

Shetlandsregattaen gir deg muligheten til å gjøre det på en trygg måte, og tilbyr endatil et sosialt alibi..!

Skipper Lars Grepstad på Kamikaze, hvor Salty Seas var med

Er du med?

Påmeldingsskjema for båteiere ligger klar til bruk. Har du ikke båt men ønsker å stille som mannskap, så registrer deg på formidlingsbørsen. Den er også til for deg som trenger ekstra mannskap til båten.

Ønsker du mer informasjon?

Mye informasjon finner du på regattaens offisielle hjemmeside. Har du spørsmål som ikke er besvart der, så kan disse sendes ekretær for komiteen Geir Storrø, og hos Salty Seas Frode Fanebust.

Til slutt en liten bonus!

Vi har laget to skrivebordsbakgrunner med ramsalte bilder fra fjorårets regatta. De finnes både i 800x600-størrelse (vanlig på 14-15-17-tommere) og i 1024x768 punkter (vanlig på 17+ tommers skjerm). Når bildet har kommet opp klikker du på det med høyre museknapp og velger "Bruk som skrivebordsbakgrunn" fra hurtigmenyen.

Seilferier verden over med Salty Seas Yacht Charter AS

ã Salty Seas, 2000